onsdag 6 maj 2015

Imorns träningsläger är slut...

...och det är jag med.

8 dagars träning har tagit ut sin rätt. Jag tror jag skulle behöva sova 5 kvart i timmen....

Men det är väl helt okey att vara trött när lägret blev så fantastiskt roligt och när alla var så nöjda! Vi fick perfekt väder även i år och med dubbelt så många deltagare så blev det också dubbelt så kul. Vi bodde på Hotel Duva i Port de Pollenca som är en väldigt trevlig, lugn och vacker by vid havet.



Lägret var fokuserat på cykling men vi hade också morgonjogg, brickpass och OpenWater simningar. Så dagarna var helt fullspäckade vill jag lova. Träningspassen var oftast inte slut förrän tidigast kl 17 på eftermiddagen och som ledare hade man ca en timme på sig att duscha och sedan var det dags för lite "breafing" bland ledarna om dagens händelser och för att spika nästa dags schema. Middagsbuffen på hotellet serverades kl 19:30 och jag försökte vara i säng vid 21:30, vilket inte alltid lyckades.

Cyklingen på Mallorca är något utöver det vanliga vill jag lova! Inte konstigt att det vimlar av cyklister och triathleter där vid denna tiden. Det är dock cykling som kräver en hel del styrka och uthållighet åtminstone om man ska uppleva de finaste bergsvägarna. För det är därför man åker dit.  För att träna och bli stark uppför och att bli bra på att köra fort utför.

 
 
Cap de Formentor
 
En av alla klassiska cykelrutter på Mallorca är den ut till den nordligaste fyren, Cap de Formentor. Den första klättringen börjar vid Port de Pollenca och är ca 5 km lång. Där uppe finns en fin utsiktsplats med lodräta stup rakt ner i havet.





 
När man kommit hit upp planar vägen ut och sedan bär det utför några kilometrar. Efter 3-4 km når man en av Mallorcas vackraste stränder, Formentorstranden. Den får man bara inte missa. Det är en liten strand med kristallklart grönt vatten. Vacker som ett vykort. Här hade vi förövrigt lagt en av OpenWater simningarna under veckan.


Angeliqa
 
Gruppen som jag körde med denna dagen blev "badgruppen". Alla slängde sig i böljan. Det gick ju inte att motstå!
 
 
 
 
Klipporna vid Formentorstranden
 
 
Efter stranden följer en ny klättring men även en del utförsåkning under ca 9 km upp till Fyren. Vägen är fin och nyasfalterad och det är fantastisk utsikt. Man kommer också cykla igenom en tunnel som man inte upplever som särskilt mörk när man kör in i den. Men mitt i tunneln blir det becksvart. Har man inte tagit av sig brillorna blir man snabbt varse om att göra det!



 



Väl framme vid fyren är det ofta ett kaos av bilar som parkerar, backar, vänder och stökar. Här gäller det att passa upp så att man inte sitter på en motorhuv rätt som det är.
Har du tagit dig enda hit så måste du sätta dig på caféet uppe vid fyren och njuta av en välförtjänt god kopp kaffe.



Från Port de Pollenca till Cap de Formentor och tillbaks blir det ca 4 mil så det är ett lagom pass att göra en förmiddag eller eftermiddag



 
Fortsättning följer....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar